2014. szeptember 28., vasárnap

Csirkehús leves zúzával


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag

0.5 kg csirkehús
0.5 kg zúza
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
1 cikk kelkáposzta
1 db burgonya
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 szem fekete bors
1 ízlés szerint só
1 kávéskanál lestyán
1 szál petrezselyemzöld
1 szál zellerzöld

Csirkehúst megmosom, a zúzát megtisztítom, felaprítom és egy 6 literes fazékban, 3 liter vízben, kevés sóval felteszem főni.
Közben megtisztítom a zöldségeket és felaprítom őket. A vöröshagymát, fokhagymát, krumplit, kelkáposztát, egyben hagyom, a paprikát és paradicsomot felezem.
Ha megforrt a víz, leszedem a habját és minden hozzávalót, a lestyán kivételével, beleteszek a fazékba.
Újra forrásig melegítem és ezután, már csak lassan, gyöngyöző forrással főzöm, kb. 1,5 órát.
Ha kész, leszűröm a levét, megszórom lestyánnal, a zöldségeket és a húst külön tálalom.
Levesbetétnek, cérnametéltet főzök mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése