2014. szeptember 25., csütörtök

Csirkemell csíkok birsalma chutney-val



Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag

2 db csirkemell filé
2 ek szójaszósz
2 ek olívaolaj
1 tk Tabasco szósz
1 ek curry

őrölt bors
2 üveg birsalma chutney (5 dl)



A húst megmosom a vizet felitatom róla és csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a szójaszószt, curry-t, tabasco szószt, 2 ek. olívaolajat és beleforgatom a húst. 30 percre hűtőbe teszem.
Ha eltelt az idő, egy felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wok-ba rakom a húst és erős tűzön megpirítom. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom
Beleöntök 2 üveg korábban elkészített birsalma chutney-t, átforrósítom és tálalom.
Ha nincs kész birsalma chutney, elkészítése itt található, plusz 45 percig tart, de ez dupla adag. A fele eltehető a következő felhasználásig.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá. A képeken mazsolás párolt rizzsel tálalva.








Csirkemell csíkok birsalma chutney-val, mazsolás párolt rizzsel







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése