2014. október 13., hétfő

Hagymaágyon sült csirkemáj


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 fő

1 kg csirkemáj
3 fej vöröshagyma
20 dkg szeletelt bacon szalonna
10 gerezd fokhagyma
4 ek kacsazsír vagy libazsír
1 ek majoranna
1 tk kakukkfű
ízlés szerint só
0.5 dl száraz eperbor (elhagyható)


A csirkemájat megtisztítom és 1x1cm kockára vágom.
A vöröshagymát félfőre vágom és a zsírral kikent tepsi aljára szórom.
Ráborítom a májat, elrendezem, ízlés szerint sózom, megszórom majorannával. Ezután beterítem a felaprított bacon szeletekkel, meghintem kakukkfűvel, az áttört fokhagymával és meglocsolom az eperborral, vagy száraz fehér borral, majd sütőbe tolom és 200 fokon 35 perc alatt készre sütöm.










Az első nyomtatásban megjelent receptem:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése