2014. november 25., kedd

Csirke falatok kínai módon


Elkészítési idő: 50 perc
hozzávalók: 6 adag


2 db csirkemell filé
4 ek olívaolaj
2 ek szójaszósz
1 ek almaecet
1 tk méz
1 ek étkezési keményítő
1 kávéskanál őrölt fehérbors
6 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
1 kávéskanál tabasco
3 db lilahagyma
0.5 kis fej káposzta
2 db cukkini



A csirkemellet csíkokra vágom. A  hagymát, káposztát és cukkinit tetszőleges formára felaprítom. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, míg a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágom.
Az áttört fokhagyma felét, ecetet, mézet, keményítőt, borsot és tabasco szósz összekeverem,és a húsra öntöm, elkeverem, és 1 órára hűtőbe teszem.
Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon erős tűzön elkezdem pirítani a káposztát, pár perc elteltével hozzáadom a lilahagymát, majd végül a cukkinit. Ha kész kiszedem és félreteszem. Akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.
Újabb 2 ek olajat forrósítok , majd megpirítom benne a maradék áttört fokhagymát és a felszeletelt gyömbért, erre ráborítom a húst és megpirítom.
Ha elkészült összekeverem a zöldségekkel és megsózom.
Kifőtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése