2015. január 23., péntek

Tőkehal filé Orly-módra



Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag


70 dkg tőkehal filé
fél citrom leve
2 db tojás
6-8 ek finomliszt
2 dl világos sör

frissen őrölt bors
étolaj a sütéshez





A halat, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten felengedem, papírtörlővel szárazra törölgetem és keresztbe félbe vágom.
Meglocsolom citrom lével, sózom, borsozom.
A tojásokat kevés sóval jól felverem. Hozzáadom a lisztet és a sör fokozatos adagolásával simára keverem. Lisztet lehet még hozzáadni, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
A haldarabokat megforgatom lisztben, egyenként belemártom a masszába és a forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Párolt vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
Majonézt, vagy tartár mártást kínálok mellé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése