2015. április 11., szombat

Kecskesajtos felfújt linzerkosárkában


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 12 db muffinhoz

kosárkához:
20 dkg rétesliszt
13 dkg vaj
1 tk só
felfújthoz:
10 dkg lágy kecskesajt
1 marék dió
1 db körte
4 db tojás
2 dl főző tejszín
őrölt bors


A linzer kosárkához a vajat elmorzsolom a liszttel és sóval, majd kevés hideg vízzel, közepes keménységű tésztát gyúrok és 1 órára hűtőbe teszem.
A pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtom és egy 10 cm átmérőjű csészével 12 db-ot szúrok ki.
A korongokat muffin sütő mélyedéseibe nyomom, mindegyikbe egy-egy papírkapszlit helyezek és lencsével, babbal lesúlyozom.
190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütöm.
A masszához a tojást, tejszínt sót és borsot összekeverem, majd beleszóróm a kézzel összemorzsolt kecskesajtot és az apró kockára vágott körtét. Óvatos mozdulatokkal összekeverem.
Az elősütött kosárkákból eltávolítom a papírkapszlis nehezéket és az összekevert masszát elosztom a kosárkákban.
Tetejüket megszórom durvára vágott dióval és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése