2015. június 7., vasárnap

Csokikrémes dió torta


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 24 cm tortaformához

6 db tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál víz
4 ek napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak sütőpor
15 dkg dió (darált)
krém:
1 csomag vanilliás puding
4 dl tej
20 dkg étcsoki (min. 60% kakaó tartalom)
20 dkg vaj
10 dkg cukor
díszítéshez:
tejszínhab
eper

A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, felolvadásig kavargatom, majd hozzáadom a vajat, a cukrot és jól kikeverem. Amikor teljesen kihűlt, habosra keverem.
A kihűlt tortalapot félbe vágom megkenem a krém felével, majd a maradékkal a tetejét és oldalát is megkenem, félbe vágott eper szeletekkel, vagy tejszínhabbal díszítem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése