2015. június 28., vasárnap

Meggyes piskóta



Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 12 adag

50 dkg magozott meggy
6 db tojás
6 ek finomliszt
6 ek porcukor
1 csipet só
vaj és liszt a tepsi kikenéshez




A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 34x22 cm-es tepsit kivajazok és megszórom liszttel.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a sóval kemény habot verek.
A sárgáját habosra keverem a cukorral és óvatosan beledolgozom a fehérjéből vert habot.
A lisztet kanalanként hozzáadom a masszához, amit kíméletesen elkeverek, majd a tepsibe öntöm.
A kimagozott meggyet, ha levet eresztett lecsurgatom és a piskóta tésztába ejtem, ügyelve az egyenletes elosztásra.
Előmelegített sütőbe tolom és 30-35 perc alatt készre sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése