2015. július 20., hétfő

Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 db csirkemell filé
0,5 dl olívaolaj
2 kávéskanál fokhagymapor, vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kávéskanál grill fűszer keverék

chutney-hoz:
3 db paprika
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1/2 görögdinnye héja
2 db chilipaprika
2 ek olívaolaj
1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
0,5 dl balzsamecet
10 ek kristálycukor
1 tk só


A húst 2 centis kockára darabolom, a fűszereket elkeverem az olajban, beleforgatom a húst és hűtőbe teszem.
A chutney-hoz a paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. A chilipaprikát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom.
A görögdinnye héjról eltávolítom a külső zöld héjat, a többit fél centis kockára aprítom.
Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a dinnyehéj kockákat, chilipaprikát, bazsalikomot, borsikafüvet, balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózom, és félreteszem.
A húst egy felforrósított serpenyőbe borítom és megpirítom, majd elkeverem a chutney-val és összeforralom.
Kifőtt tésztával tálalom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése