2015. július 5., vasárnap

Harcsapaprikás afrikai harcsából


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

1,5 kg afrikai harcsafilé
3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
4 db paprika
3 db paradicsom
1 ek pirospaprika
1 dl száraz bor
2 dl tejföl





A harcsa filét megtisztítom, az esetlegesen rajta maradt szálkákat és az oldaluszonyt eltávolítom.
Feldarabolom kb. 2x2cm kockára, besózom és felhasználásig hűtőbe teszem.
A felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a felaprított paprikát, az apróra vágott paradicsomot, enyhén sózom, aláöntöm a bort és fedő alatt szétfőzöm.
A közben elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
Ha megfőtt a paprikás alap, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a besózott halkockákat, elkeverem és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig rotyogtatom.
Néha óvatosan megkeverem, hogy a hal ne törjön.
A végén kevés forró szafttal elkeverem a tejfölt, majd beleöntöm a kész pörköltbe, egyet forralok rajta és tálalom.
Tálalható túrós csuszával, nokedlival, kifőtt tésztával. Tejfölt kínálok mellé.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése