2015. július 12., vasárnap

Kemencés sertéssült almás mártással


Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 8 adag

2 kg sertéscomb
8-10 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír
2 db alma
2 db vöröshagyma
3 dl száraz vörösbor
frissen őrölt bors

2 ek cukor




A sertés combot bedörzsölöm sóval és borsot darálok rá.
Az előzőleg beáztatott cserépedény (Pataki tál) aljára elrendezem a fél centis karikára vágott vöröshagymát. Megsózom és elhelyezem rajta combot.
Megszórom a vékony szeletekre vágott fokhagymával, rákenem a zsírt, aláöntöm a bort és körberakom a magházától megfosztott feldarabolt almával.
Lefedem a tetejével, 300 fokos kemencébe tolom 1,5 órát sütöm lefedve, majd leveszem a fedelét és még 0,5 órát sütöm.
Amikor a teteje is megpirult vágódeszkára teszem és fél óra pihentetés után felszeletelem.
Közben egy serpenyőben megpirítom a cukrot, amikor kezd barnulni, hozzáadom a tálban maradt szaftos sült almát, hagymát, botmixerrel pépesre turmixolom és forralással besűrítem.
A sertés sült mellé krumplipürét és párolt káposztát kínálok.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése