2015. július 13., hétfő

Rántott pontyfilé


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 kg pontyfilé
3 ek finomliszt
2 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors







A halhúst megmosom, és hosszában kettévágom.
A hasa részét fél tenyérnyi darabokra vágom. A háta részét beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át a bőrét nem, így a szeletek egyben maradnak.
Amikor 3 cm-t beirdaltam levágom a szeletet. Ezt addig folytatom még végig nem érek az egész hal oldalon.
Ha elkészültek a szeletek, sózom, ízlés szerint enyhén borsozom, és 30 percre hűtőbe teszem.
Ezután a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, majd bő olajban kisütöm.
Karácsonykor, ecetes, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.
Ezen túlmenően, bármilyen körettel kínálható.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése