2015. július 20., hétfő

Tejszínes zöldséges sertésfalatok ananásszal


Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 4 adag

60 dkg sertéstarja
3 ek napraforgó olaj
2 dl száraz fehérbor
1 db vöröshagyma
2 db lilahagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 db újhagyma, zöldjével együtt
3 db paprika
1 db ananász
5 dl főzőtejszín
1 csokor metélőhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A sertéshúst vékony csíkokra vágom, a vörös- és lila hagymát félfőre, a répákat vékony szeletekre, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabb szeletekre vágom. A paprikát és ananászt felkockázom. Amikor konzerv ananászt használok, a levét lecsepegtetem.
Az olajon fehéredésig pirítom a húst, majd sózom, borsozom, aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a répákat, majd pár perc párolás után a hagymákat és a paprikát is belekeverem, beleöntöm a főzőtejszínt, és állandó keverés mellett puhára főzöm a benne lévőket.
Végül hozzáadom az ananászt, és megszórom felaprított metélőhagymával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése