2015. augusztus 8., szombat

Csőben sült hal steakburgonyával


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg tengeri halfilé
50 dkg parajkrém
4 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
5 dkg vaj

őrölt bors
1 db tojás
10 dkg sajt
3 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyemzöld


A sajtot lereszelem és elkeverem  a tojással, tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel. A fokhagymát áttöröm és elkeverem a parajkrémmel. A paradicsomok bőrét keresztben bevágom, és 1-2 percre forrásban lévő vízbe teszem, majd hideg vízbe mártom. Lehúzom a héját, és karikára szeletelem. Vagy hámozott paradicsom konzervet használok.
Egy jénai tálat kikenek vajjal, belerakom a halfilé felét, fűszerezem sóval, borssal. Ráteszem a zúzott fokhagymával elkevert parajt és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is ráteszem, sózom, borsozom. Az egészre ráöntöm a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsolom a megmaradt vajat. 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.
Köretnek steakburgonyát készítettem mellé.
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, a nagyobbakat félbevágom és forró olajban aranybarnára sütöm. Tálaláskor egy pici fűszersóval, vagy ételízesítővel szórom meg.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése