2015. augusztus 25., kedd

Disznótoros párolt káposztával


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg májas hurka
60 dkg véres hurka
1 kg sütni való kolbász
1,5 kg krumpli
1 fej káposzta
cukor

ecet
őrölt kömény
3 ek étolaj



Egy tepsibe rakom a kolbászt és hurkát.
Nem előmelegített sütőbe teszem és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütöm.
A krumplit megpucolom, felaprítom és sós vízben puhára főzöm, ha elkészült leöntöm a főző vizet róla.
A káposztához a cukrot megpirítom (karamellízálom). Ha szép aranybarna színű, ráöntöm az olajat, majd a legyalult, vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát.
Megszórom őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítem sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb. 60 perc alatt, puhára párolom. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótolom.
Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzöm. Szükség szerint után ízesítem.
Ha minden elkészült, tálalom, minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése