2015. augusztus 8., szombat

Hal spárgával, brokkolival és póréhagymával


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
50 dkg fehér spárga
50 dkg brokkoli
1 db póréhagyma
1 ek olívaolaj
1/2 db citrom leve
1 teáskanál curry por
1 db alma
1 kávéskanál hal fűszerkeverék
3 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
frissen őrölt bors ízlés szerint

A halat felengedem és felkockázom, a brokkolit rózsáira szedem, a spárga rostos héját lehámozom, feldarabolom, a póréhagymát fél centis karikára szeletelem.
Egy megfelelő méretű tepsi vagy tűzálló tál alját meglocsolom az olívaolajjal, és beleszedem a halat. Ízlés szerint megszórom frissen őrölt borssal.
Meglocsolom a citrom levével, megszórom curryvel, és egyenletesen elrendezem rajta a brokkolit, spárgát és póréhagymát.
Az almát negyedelem, a magházat eltávolítom, és hámozatlanul felszeletelem, majd ezt is elrendezem rajta.
Meglocsolom a tejszínnel és megszórom a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sózom.
Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Párolt rizzsel tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése