2015. augusztus 12., szerda

Halas tésztasaláta zöldségekkel


Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg tengeri halfilé
50 dkg orsó tészta
1 db padlizsán
1 db cukkini
2 szál sárgarépa
2 ek zöld pesto
2 ek olíva olaj
1 db citrom leve

frissen őrölt bors



A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm és egy tálban összekeverem a pestoval.
A halat 1-2 cm kockára vágom, ha fagyasztott előtte kiolvasztom.
A sárgarépát vékony karikára szeletelem, a padlizsánt és cukkinit felkockázom.
Wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat hevítek, rádobom a sárgarépát és 5 percig pirítom, majd a cukkinit és a padlizsánt együtt hozzáadom és addig pirítom amíg picit megpárolódnak. Szeretem, ha a zöldség nem puhul meg teljesen.
Ha kész a tésztához keverem.
A maradék megforrósított olajra teszem a halat, ráfacsarom a citrom levét, sózom, borsozom és addig pirítom még zsírjára sül.
Ekkor ezt is a tésztához keverem, óvatosan hogy a hal ne törjön és tálalom. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése