2015. augusztus 16., vasárnap

Lecsós tollhegy csirkemellel


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

50 dkg penne (tollhegy tészta)
1 kg paprika
0,5 kg paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg csirkemell filé
2 ek libazsír
chili ízlés szerint
1 ek piros paprika
20 dkg bacon (szeletelt)
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint


A tésztát enyhén sós forró vízben kifőzöm, ha kész leszűröm.
A hagymát kockára aprítom és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom az áttört fokhagymát,  felaprított bacont.
Pár perc pirítás után hozzáadom a karikára vágott paprikát és a felkockázott csirkemellet, sózom, borsozom és 10 percig fedő alatt főzöm.
Hozzáadom a chilit, megszórom pirospaprikával és a feldarabolt paradicsommal készre főzöm. Végül összekeverem a tésztával és tálalom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése