2015. augusztus 29., szombat

Pizza Budapest módra


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 2 adag

Tészta:
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Paradicsomszósz:
1 dl paradicsompüré
1 csipet bazsalikom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregáno
1 mk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
1 mk cukor
Feltét:
5 dkg csirkemáj
1 marék zöldborsó
1 db gomba, szeletelve
1 db paprika
5 dkg sajt

Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, cukorral, ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és rászórom a feldarabolt csirkemájat, a zöldborsót és gombát, végül a paprika karikákat. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C) 3 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom.
Sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, 5-10 perc alatt készre sül.


2 megjegyzés:

  1. Érdeklődnék hogy a Cs máj, borsó, gomba feltétek nyersen kerülnek a pizzatesztara?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, minden hozzávaló nyersen kerül a tésztára.

      Törlés