2015. augusztus 30., vasárnap

Pizza chili con carne


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 2 adag

Tészta:
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Paradicsomszósz:
1 dl paradicsompüré
1 csipet bazsalikom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregáno
1 mk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
1 mk cukor
Feltét:
5 dkg darált hús (marha, sertés, pulyka...)
1 db vöröshagyma
1 erős paprika, bogyiszlói, chili
1 marék kukorica
1 marék konzerv bab (vörös, fehér)
1 db keményre főtt tojás
5 dkg sajt

Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A feltéthez egy serpenyőben megsózom és megpirítom a darált húst, majd elkeverem az ízesített paradicsomszósszal.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem a húsos paradicsomszósszal és rászórom a felszeletelt hagymát, és paprikát, kukoricát, babot, végül a tojás karikákat. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (300°C) 3-5 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom.
Sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, 8-10 perc alatt készre sül.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése