2015. szeptember 21., hétfő

Rakott kel


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg darált hús (sertés, pulyka...)
1 kg kelkáposzta
1 bögre rizs
3 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál majoranna
őrölt bors
5 dl tejföl
5 dkg sajt
5 dkg vaj
3 ek zsemlemorzsa


A kelkáposztát megtisztítom, negyedelem, kivágom a torzsáját és enyhén sós vízben megfőzöm.
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és megfőzöm.
A vöröshagymát kockára vágom és 2 ek olajon megdinsztelem.
Rádobom az áttört fokhagymát, majorannát, ráteszem a darált húst, sózom, borsozom és erős tűzön, zsírjára pirítom.
Ha a káposzta megfőtt leöntöm a vizet és hagyom hűlni.
A húst összekeverem a rizzsel.
Egy nagyobb tepsit (38x30 cm) kivajazok és meghintem zsemlemorzsával.
Az alján egyenletesen elterítem a káposzta felét, rászórom a húsos-rizses keveréket, a tejföl felével meglocsolom.
Elrendezem rajta a káposzta másik felét, tetejére tejfölt öntök és ráreszelem a sajtot.
Közepes fokozaton (200 fok) addig sütöm, még a sajt megpirul a tetején.
Fél óra pihentetés után szeletelem és tálalom, tejfölt kínálok mellé.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése