2015. szeptember 10., csütörtök

Rántott óriás pöfeteg csőben sült almával


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

25 dkg pöfeteg gomba
liszt
tojás
zsemlemorzsa

1-1 marék dió, mandula, sárgabarack mag
vaj
4 db alma
5 dkg trappista sajt
4 szem szegfűszeg
4 szem szegfűbors
3 dl főzőtejszín
1 db tojás

A gombának lehúzom a héját ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.
10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.
Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom és fél centi vastagra felszeletelem.
Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az alma szeleteket.
Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.
A magokat durvára vágom és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.
A tojás, tejszín és lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.
Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése