2015. szeptember 29., kedd

Tojáspörkölt


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag

12 db tojás
2 ek étolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek őrölt pirospaprika
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál borsikafű
1 dl rozébor
őrölt fehér bors


Tojásokat keményre főzöm, megpucolom és nyolc felé vágom.
A vöröshagymát felkockázom és a zúzott fokhagymával, kevés sóval az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a feldarabolt paprikát, aláöntöm a bort és fedő alatt 10 percig párolom.
Rádobom az apróra vágott paradicsomot, megszórom a fűszerekkel, sózom és fedő alatt tovább párolom, amíg a paradicsom szétfő.
Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom, sűrűn megkeverem, ügyelve, hogy ne égjen le.
Végül ráteszem a feldarabolt tojásokat, óvatosan elkeverem. Ha szükséges, kevés vízzel hígítom, fűszerezem, sózom és összemelegítem.
Kifőtt tésztával, tarhonyával, vagy párolt rizzsel tálalom, tejfölt is kínálok mellé.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése