2015. október 6., kedd

Tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 db csirkemell filé
5 dkg rukkola (fél doboz)
25 dkg csicseriborsó (konzerv)
25 dkg gomba
50 dkg száraztészta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
10 dkg szeletelt bacon
1 tk borsikafű
1 csokor petrezselyem zöld
5 dl főzőtejszín
frissen őrölt bors


A kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a felaprított bacont, és a felszeletelt fokhagymát.
Zsírjára pirítom, rádobom az 1x1 cm kockára vágott csirkehúst, darálok rá kevés borsot, megszórom borsikafűvel és fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig pirítom, beleöntöm a leszűrt csicseriborsót, tejszínt.
Megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel és addig forralom, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, leszűröm és összekeverem a tejszínes raguval.
Végül beleforgatom a rukkolát és tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése