2015. november 18., szerda

Gyömbéres rizses csirke zöldségekkel


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg csirkemell filé
5 ek étolaj
1 tk ételízesítő
1 szál sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 db kápia paprika
2 fej lilahagyma
1/4 db fejes káposzta
1 bögre rizs
1 kávéskanál őrölt gyömbér

frissen őrölt bors

A húst csíkokra vágom, elkeverem ételízesítővel, pici sóval, 2 ek étolajjal és fél órára hűtőbe teszem.
A zöldségeket tetszés szerinti formára vágom.
Egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon elkezdem pirítani a felaprított zöldségeket. Először a sárgarépát és káposztát, majd a lilahagymát, végül a paprikát és póréhagymát adom hozzá. Nem párolom puhára, csak roppanósra. Minden zöldségre, hozzáadáskor leheletnyi borsot darálok.
Egy másik edényben 1 ek olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm másfélszeres forró vízzel, sózom, rászórom a gyömbért, elkeverem és lassú tűzön, lefedve puhára főzöm. Néha megkeverem.
Ha a rizs elkészült, hozzáadom a megpirított zöldségeket.
A serpenyőben megpirítom a húst, majd elkeverem a zöldséggel, rizzsel és tálalom.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése