2015. december 15., kedd

Csirkefalatok savanyú szósszal


Elkészítési idő: 60 perc  
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek finomliszt
4 ek étolaj
3 dl tejföl
fél citrom leve
2 ek almaecet 6 %-os
2 kávéskanál őrölt babérlevél
2 ek fekete trombitagomba por
2 ek cukor
1 ek mustár
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint

A combokat lebőrözöm kicsontozom és diónyi darabokra vágom.
Serpenyőben 2 ek olajat forrósítok, rádobom a húst, sózom, borsozom, megszórom őrölt babérral, gombaporral, elkeverem és fedő alatt puhára párolom.
A hagymát, fokhagymát finomra vágom.
Egy másik edényben megpirítom a cukrot, ha barna, meglocsolom a maradék olajjal, rádobom a hagymákat és megdinsztelem, meghintem liszttel, picit pirítom, és felöntöm vízzel, ha a húson maradt lé azt is hozzáöntöm.
Botmixer segítségével simára keverem.
Megsózom, ízesítem citromlével, ecettel és mustárral.
Jól kiforralom, ha nagyon besűrűsödne, vízzel hígítom, hozzáadom a húst, végül belekeverem a tejfölt, és még egyszer felforralom.
Zsemlegombóc, krumplikrokett, vagy kifőtt tészta illik hozzá.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése