2016. február 7., vasárnap

Mézes mustáros tarja velesült körettel


Elkészítési idő:110 perc    
Hozzávalók: 8 adag

Húspáchoz:
4 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
1 ek méz
1 kávéskanál fehérbors
1 dl olaj
16 szelet tarja
Körethez:
1,5 kg burgonya
2 db lilahagyma
6 db nagyobb gomba
3 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
frissen őrölt bors
rozmaring, morzsolt


A húst a fogyasztás előtt 1-2 nappal korábban bepácolom, de minimum a sütés előtt legalább 1-2 órával.
A húsokról a túlzottan zsíros széleket eltávolítom, az inas részeket keresztben bevágom.
Egy lezárható fedelű edénybe rétegenként lerakom, minden réteget megkenek a zúzott fokhagymából, mézből, mustárból, fehérborsból és olajból kikevert masszával.
A legfelső réteget végül leöntöm a maradékkal, lezárom és hűtőbe teszem.
A fogyasztás napján egy tepsit kiolajozok, elrendezem benne a megpucolt és cikkekre vágott krumplit. Sózom, meghintem kevés morzsolt rozmaringgal és darálok rá kevés borsot.
Egyenletesen elosztom rajta a megtisztított és karikára vágott lilahagymát, a negyed cikkekre vágott paradicsomot és gombát és a centis csíkokra vágott paprikát. Ezt is megsózom.
Befedem a bepácolt húsokkal, ráöntöm a fűszeres olajat, megsózom, aláöntöm a bort, alufóliával lefedve, 200 fokon 60 percig sütöm, majd a fóliát eltávolítom és még 15 percig sütöm, hogy a hús kapjon egy kis színt. Erre a műveletre a sütő grill fokozatát használom.
Majd leszedem róla a húsokat és grill fokozaton további 15 perc alatt köretet is megpirítom.
Vele sült körettel tálalom.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése