2016. március 8., kedd

Diós almás zellersaláta

Az alapötletet a Waldorf saláta adta. Tulajdonképpen az is lett a végén, csupán a majonézt cseréltem le egy könnyebb joghurtos öntetre, amit juharsziruppal édesítettem. A zellert és almát is reszelve használtam, így a zeller blansírozását elhagytam, mert a vékony reszelékek nyersen is élvezhetők voltak.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 8 adag

40 dkg zeller
2 db alma
5 dkg dió
1/2 citrom
3 dl joghurt
1 ek juharszirup, vagy méz
1 ek mustár
őrölt bors





A joghurtot a juharsziruppal, vagy mézzel meg a mustárral jól elkeverem, majd belereszelem a citrom héját, sózom és borsozom.
Meghámozom a zellert és lereszelem, lereszelem az almát is héjastól, majd a zellerrel együtt meglocsolom citromlével.
A diót egy száraz serpenyőben megpirítom, majd ha kihűlt egy műanyagzacskóban, húsklopfolóval kissé összetöröm.
Az öntetet és a diót hozzáadom az almás, zelleres keverékhez, elkeverem és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Sültek mellé, vagy önmagában is fogyasztható saláta.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése