2016. március 23., szerda

Pulykapörkölt

Hagyományos pörköltöt bármilyen húsból lehet készíteni, ez most pulyka alsó-combból készült. Köretnek pedig, mivel szezonja van, medvehagymás gnocchit kínálok.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

70 dkg pulykacomb filé
2 ek zsír, vagy olaj
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 dl száraz vörösbor
1 ek pirospaprika
őrölt bors





A húst megtisztítom és kockára vágom.
A zsíron, vagy olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadom a felaprított paprikát, paradicsomot, téli időszakban lecsót és puhára párolom.
Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és fedő alatt addig párolom, még a hús megpuhul. A közben elfőtt levet kevés vízzel pótolom. Néhányszor megkavarom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé, én most medvehagymás gnocchival tálaltam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése