2016. április 1., péntek

Curry por házilag

Indiai, arab és más keleti ételek receptjeiben sűrűn találkozhatunk curry porral. Ez az enyhe curry por egy nagyon egyszerű fűszerkeverék, nem szükséges hozzá beszerezhetetlen alapanyag. A chili mennyiségével a keverék csípősségét szabályozhatjuk és az eredmény, saját ízlés szerinti, tartósítószer és ízfokozó nélküli fűszer keverék.


Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók: 4-5 dkg fűszer keverékhez

3 ek koriander mag
1 ek római kömény mag
1 ek mustár mag
1 ek zöld kardamom mag
10 db szegfűszeg
1 fahéj rúd
3 db szárított chili
1/2 szerecsendió lereszelve
1 ek őrölt kurkuma



A magokat, szegfűszeget és fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörkölöm.
Hozzáadom a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel  porrá őrölöm. Ehhez a művelethez kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.
Belereszelem a szerecsendiót, hozzáadom az őrölt kurkumát és elkeverem.
Légmentesen záródó üvegben, sötét hűvös helyen 3 hónapig tárolható.
A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése