2016. április 23., szombat

Egyszerű spárgakrémleves mozzarellával


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 csomag mozzarella mini golyó
50 dkg zöld spárga
3 db újhagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
1 cm citromszelet
1 tojás sárgája
2,5 dl tejszín 30%-os
fehérbors

cukor


A spárgát megmosom, a fás végéről 1-2 cm-es darabot levágok, amit kidobok. A maradékot meghajlítom, hogy ketté törjön. A fás darabot meghámozom, majd felaprítom a másik darabbal együtt. A spárgafejeket félre teszem. Ezeket csak a főzés vége felé teszem a többihez, mert sokkal hamarabb megpuhulnak.
A felszeletelt újhagymát vajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felaprított spárgát és 10 percig dinsztelem.
Felöntöm 1 liter vízzel, ízlés szerint sózom, cukrozom beledobom a citromkarikát, majd addig főzöm, amíg a spárga teljesen megpuhul. A vége felé hozzáadom a spárgafejeket is, amit 5 perc főzés után kiszedek a léből. A citromkarikát kidobom.
A megfőtt spárgát összeturmixolom.
Tejszínt, fehér borsot és a tojás sárgáját összekeverem, teszek hozzá egy keveset a léből, elkeverem és vissza öntöm a levesbe.
Kóstolás után, ha szükséges, ízesítem sóval, borssal, beleteszem a spárgafejeket és megforralom.
Tálaláskor 3-4 mozzarella golyóra szedem a forró krémlevest, a spárgafejeket elosztom a tányérokon.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése