2016. május 23., hétfő

Csőben sült csirke falatok articsókával

Régóta gondolkodom már, hogy mit készítsek abból a 2 doboz konzerv articsókaszívből, amit tavaly vettem egy akcióban, pár finomsággal együtt. Így rakottan, vagy csőben sütve, olaszos fűszerezéssel, mediterrán hozzávalókkal azt hiszem finomra sikeredett.


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag

3 ek olívaolaj
5 db burgonya
1 db csirkemell filé
2 doboz articsókaszív (16-20 db)
5 db paradicsom
1 doboz magozott fekete olívabogyó (15 dkg)
3 db tojás
5 dl főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg sajt, nálam füstölt parenyica


A húst vékony csíkokra felvágom, 1 ek olajon fehéredésig pirítom, megszórom borsikafűvel, kakukkfűvel, megsózom és félreteszem.
A krumplit meghámozom, fél centis karikákra szeletelem, sós vízben félig megfőzöm, leöntöm a vizet róla és félreteszem.
A paradicsomokat keresztbe bevágom 2-3 percre forró vízbe teszem, lehúzom a bőrét 3-4 szeletre vágom és félreteszem.
Az articsókaszíveket és az olívákat lecsepegtetem, félbevágom.
A tejszínt, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot összekeverem.
A maradék olajjal kikenem egy hőálló tál alját.
Elhelyezem rajta a krumpli szeleteket, következő rétegben a húst, az articsókát, majd a paradicsomot és az olívabogyót.
Végül ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, sajtot reszelek a tetejére.
Sütőbe tolom és 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése