2016. június 26., vasárnap

Coleslaw - Amerikai káposztasaláta

A coleslaw, az amerikai káposzta saláta egy nagyon egyszerű és finom saláta. A káposztán kívül nem kell hozza más csak egy kis majonéz és ecet. Ezen kívül variálható még reszelt sárgarépa, nagyon apróra vágott vöröshagyma, alma vagy uborka hozzáadásával. Én ebbe a salátába sárgarépát és lila hagymát aprítottam, majonéz helyett pedig egy fajta hamis tartármártást készítettem hozzá, saját házi joghurt felhasználásával.


Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db fejes káposzta
1 db lila hagyma
2 db sárgarépa
3 dl joghurt
1 ek porcukor
1 csipet fehérbors
1 ek mustár
1 kávéskanál worchester szósz
1 kávéskanál só
2 ek vörösbor ecet



A káposztát vékonyan felszeletelem, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszelem, a hagymát apróra vágom.
Az egészet egy salátás tálban összekeverem.
Egy kisebb tálban összekeverem a többi hozzávalót az ecet kivételével, majd az ecetet is elkeverem benne.
Végül az egészet ráöntöm a salátára elkeverem és fogyasztásig, de legalább 1 órát hűtőbe teszem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése