2016. június 18., szombat

Csípős-savanyú leves kacsahússal

Ezúttal kacsacombot, friss gyömbért és shiitake gombát használtam a csípős savanyú leveshez, amiben lila káposzta és babcsíra is helyet kapott.


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 db kacsacomb
4 gerezd fokhagyma
5 dl csirke alaplé
20 dkg shiitake gomba (konzerv)
1/4 lila káposzta
2 db sárgarépa
1 db babcsíra (kis konzerv)
2-3 ek vörösbor ecet
3 ek sötét szójaszósz
2 ek csiliszósz (piri-piri)
2-4 cm friss gyömbér
1 ek keményítő
1 db tojás
fehérbors


A kacsacombról lefejtem a bőrt a hájjal együtt, felkockázom és kisütöm, abban az edényben, amiben a leves is készül majd.
A húst kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A gombáról leöntöm a levet és a lila káposztával együtt felszeletelem, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára) vágom.
A fazékból kiszedem a kisült kacsatöpörtyűt és a zsírból 2 evőkanálnyit hevítek, megfuttatom rajta a lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadom a húst és fehéredésid pirítom, majd megsózom, borsozom, felöntöm alaplével és a hús puhulásáig főzöm.
Hozzáadom a káposztát, sárgarépát és roppanósra főzőm, 3-5 perc alatt.
Felöntöm 1 l vízzel, belekeverem az ecetet, szójaszószt, csiliszószt, és felforralom.
Ezután beleöntöm a kevés vízben elkevert keményítőt.
A tojást egy tálban elkeverem és a forrásban lévő levesbe csurgatom, miközben a levest keverem, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.
Végül belekeverem a babcsírát és forrón tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése