2016. június 22., szerda

Hagymás csirkecomb gombával

Csirkecomb falatok hagymás alapon gombával, hagyományos körettel, vagy csak friss salátával.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
40 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
2 ek olaj, vagy zsír
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom
2 ek vargánya gombapor
1 dl rozé bor



A húst lebőrözöm, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom
A zsiradékon üvegesre párolom a szálasra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot és 2 percig kevergetve megpirítom.
Hozzáadom a felszeletelt gombát, rászeletelem a fokhagymát, megszórom bazsalikommal, oregánoval és addig pirítom, amíg elfövi a gomba eresztett levét.
Megszórom a gombaporral, hozzáadom a húst, aláöntöm a bort, sózom és a hús puhulásáig párolom.
Sült krumplival, és/vagy párolt rizzsel tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése