2016. június 8., szerda

Kókuszos zabkeksz aszalt gyümölccsel

Az alábbi recepttel a zabpehely alapú kekszeim sorát igyekszem gyarapítani. Egészséges tízórai, uzsonna, de a reggeli kávé mellé is kiváló, amibe most aszalt fekete cseresznye került. Fedeles dobozban hosszabb ideig tárolható, jobb híján akár egy fém teás doboz is alkalmas erre. Elvégre a keksz is teasütemény!


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 8 adag

12 dkg zabpehely
6 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, meggy, cseresznye...)
8 dkg teljes kiőrlésű hajdinaliszt
6 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg vaj, vagy margarin
6 dkg erytritol, vagy porcukor
1 ek méz
4 ek tej
1 csipet só


Az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34x34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A vajat éppen hogy megolvasztom és az erytritollal (cukorral), mézzel, sóval és tejjel jól kikeverem, majd hozzáadom a liszt, zabpehely, kókuszreszelék és sütőpor keverékét.
Sűrű masszává kavarom, ha nem áll össze, tejjel hígítom.
Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kézzel diónyi golyókat formázok belőle. Egyenletesen elrendezem a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítom a golyókat.
Sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütöm.
A fenti mennyiség 40-50 db kekszhez elegendő.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése