2016. június 24., péntek

Ratatouille - Francia lecsó

Ez is lecsó, francia lecsó! Az alap hármas, hagyma, paprika és paradicsom itt is megvan és még pár hozzávaló, a franciákra oly jellemző fokhagyma, a mediterrán konyha elengedhetetlen kellékei a padlizsán és cukkini. Mindezeken felül pedig csak saját kreativitásunk szab határt, hogy mit használunk még hozzá. Ebbe az ételbe a fent felsoroltakon kívül meg zeller szárat főztem bele és mellé főtt tojás cikkeket tálaltam, csak mert megkívántam.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db padlizsán
2 db cukkini
3-4 db zeller szár
2 db fehér paprika
1 db piros paprika (kaliforniai)
6 db paradicsom
2-3 ek olívaolaj
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 marék bazsalikom
chilipaprika (elhagyható)
1 mk fehér bors
1 dl rozé bor


A padlizsánt hosszában negyedelem, a cukkinit felezem, majd mindkettőt felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom, a zeller szárat felaprítom, a paradicsomot pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd nyolc felé vágom.
A hagymákat felaprítom, majd a vöröshagymát az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a zeller szárakat és a fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.
Hozzáadom a felaprított rozmaringot, bazsalikomot és csilipaprikát, megszórom fehér borssal, sózom, elkeverem, aláöntöm a bort és sűrűn kevergetve készre főzöm.
Úgy finom, ha nincs teljesen puhára főzve.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése