2016. augusztus 8., hétfő

Pikáns csirkemell falatok

A szószos húsok a kedvenceim, nem csak elkészíteni, elfogyasztani is szeretem. Ezernyi változatban ízesíthető, az alábbi recept, a benne levő tejszíntől krémes, egy pici mustártól pedig pikáns lett.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 fő

2 db csirkemell filé
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
3 ek olíva olaj
1 ek petrezselyem zöld
0,5 dl konyak
1 ek méz
5 dl főző tejszín
1 ek keményítő
2 ek mustár
frissen őrölt bors


A húst vékony csíkokra, a sárgarépát kockára, a vöröshagymát szálasra vágom.
Az olajon megdinsztelem a sárgarépát, majd hozzáadom a vöröshagymát és 1-2 percig párolom.
Hozzáadom a húst meglocsolom a konyakkal, megszórom petrezselyem zölddel, kevés borsot darálok rá, sózom és a hús fehéredéséig pirítom.
A tejszínt elkeverem a keményítővel, mustárral, mézzel és hozzá öntöm a húshoz.
Kevergetve megforralom és tálalom.
Párolt rizst kínálok mellé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése