2016. augusztus 10., szerda

Tepsis tengeri hal lecsóval

A címben szereplő lecsó, ha nem is a klasszikus, hagyományos értelemben vett lecsó, de mire az étel elkészül, a póréhagyma miatt a paprikával és paradicsommal együtt egy különleges ízű lecsóvá sül.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 fő

50 dkg tengeri halfilé
1 kg burgonya
2 tk hal fűszerkeverék
10 dkg vaj
3 db paprika
4 db paradicsom
1 db póréhagyma
1 kávéskanál citrombors
1 kávéskanál tárkony




A krumplit meghámozom, karikára vágom, egy kivajazott tepsi aljára rendezem és megsózom.
Rárakom a felkockázott halat, ami nálam most tilápia, megszórom a hal fűszerkeverék felével.
Befedem a felszeletelt póréhagymával, paprikával és paradicsommal, megszórom a maradék hal fűszerkeverékkel, citromborssal, tárkonnyal, megsózom és a tetejére darabolom a maradék vajat.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Ha a krumpli megpuhult, felkockázom és tálalom.

A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése