2016. szeptember 21., szerda

Lecsós szűzérmék

A nyári kánikula elmúltával is jól esik a friss paprikából és paradicsomból készített lecsó, kimondottan a benne megbúvó omlósra főtt szűzérmékkel együtt. Köretnek bármit készíthetünk mellé, tésztával, rizzsel, vagy krumplival is tálalható.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag

60 dkg sertés szűz
1 gerezd fokhagyma
4 db paprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 ek étolaj
1 tk pirospaprika
1 kávéskanál bazsalikom
frissen őrölt bors
cukor


A húst lehártyázom és ujjnyi vastagra szeletelem.
A hagymát félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és paradicsomot kockára vágom.
Olajat forrósítok egy edényben, amibe majd minden bele fog férni és a szűzérme mindkét oldalát megpirítom, majd félre teszem.
A visszamaradt forró olajon megfonnyasztom a hagymát és fokhagymát, ráteszem a paprikát, sózom, borsozom.
Aláöntöm a bort és fedő alatt addig párolom, amíg a paprika összeesik.
Hozzáadom a paradicsomot, megszórom bazsalikommal, pirospaprikával, sózom, cukrozom és kevergetve 5 percig együtt főzöm.
Végül belekeverem a húst és fedő alatt, néha óvatosan megkeverve, a hús puhulásáig főzöm.
Vajas tört krumplival tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése