2014. szeptember 29., hétfő

Gulyás leves pulykából


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg pulykacomb
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 fej vöröshagyma
2 kávéskanál őrölt kömény
2 kávéskanál pirospaprika
2 db paradicsom
2 db paprika
2 ek ételízesítő, házi
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
6 szem burgonya
10 ek rétesliszt
2 db tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Nagy fazékban, zsíron megpárolom a kockára vágott hagymát.
Félrehúzom és rászórom a pirospaprikát, őrölt köményt és a felkockázott húst.
Ízlés szerint meghintem őrölt borssal.
Elkeverem, visszahúzom a tűzre, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd ezzel is elkeverem.
Lefedve, 15 percig párolom.
Ezután rászedem a karikára szeletelt répákat és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát és az ételízesítőt. Bolti ételízesítőből (vegeta, delikát) 1 tk szükséges.
Ízlés szerint sózom és puhára főzöm a benne levőket.
Közben a tojásból, lisztből, kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.
Végül, még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése