2014. november 5., szerda

Liba gulyásleves




Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg libacomb
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db burgonya
1 db paprika
1 db paradicsom
2 ek ételízesítő, házi
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál pirospaprika
1 db tojás
3 ek rétesliszt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors

A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom, és kisütöm. A húst kockára vágom.
A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát.
Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot.
Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.
Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, ételízesítőt, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne. Bolti ételízesítőből (vegeta, delikát, stb.) csak 1 tk szükséges.
Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
Tálalás előtt, picit pihentetem a levest.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése