2014. november 8., szombat

Mézes párolt cékla



Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag


1 kg cékla
1 fej vöröshagyma
3 ek cukor
2 ek étolaj
3 ek ételecet 10 %-os
2 ek méz
1 kávéskanál őrölt kömény
ízlés szerint só

A céklát meghámozom és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom. A cukrot megpirítom (karamellizálom), majd hozzáadom az olajat és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta. Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, köménnyel és mézzel, majd fedő nélkül puhára párolom. Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sűltek mellé kínálom.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése