2014. november 16., vasárnap

Orja leves


Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 4 adag

70 dkg húsos karajcsont
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem bors
1 ízlés szerint só
1 szál zellerzöld
3 szem szegfűbors

Az orja leves húsos karaj csontból készül.
Legalkalmasabb csontos karajt vásárolni és ennek a csontját felhasználni.
A csontot, a rajta maradt hússal, hideg vízben, ami éppen ellepi, kevés sóval felteszem főni. Ha megforrt, a habbal együtt leöntöm ezt a zavaros főző vizet.
Újra felöntöm 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, forrásig hevítem. A keletkező habot leszedem, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzőm.
Ezután beleteszem a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzöm.
Ha kész, a húsos csontot külön tálalom. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetem.
Közben, enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát és külön tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése