2015. január 25., vasárnap

Egyszerű gomba ragu


Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 4 adag


80 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
1  db paradicsom
1 db kápia paprika
1 kávéskanál borsikafű
1 kávéskanál oregánó
1 ek keményítő
1 dl száraz fehér bor
1 csokor petrezselyem zöld
őrölt bors


A vöröshagymát kockára vágom és megdinsztelem a zsíron, majd hozzáadom az áttört fokhagymát és tovább dinsztelem.
A gombát megtisztítom, 1 centis kockára vágom és a hagymához adom. Sózom, borsozom, megszórom borsikafűvel, oregánóval, elkeverem és fedő alatt párolom.
Amikor levet ereszt beleteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát.
Lefedem és a paprika puhulásáig főzöm, néha megkeverem.
A keményítőt elkeverem a borral, bele öntöm a gombába, megforralom, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Ha szükséges vízzel hígítom, sózom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése