2015. június 15., hétfő

Cseresznyeszósz


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg cseresznye
1 kávéskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
5 ek cukor
1 dl száraz vörösbor
1 csipet só
1 csomag vaníliás puding
5 dl főző tejszín





A cseresznyét megmosom, kimagozom, hozzáadom a cukrot, fahéjat, lereszelt citromhéjat, vörösbort, csipet sót, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, felforralom és 10 percig főzöm.
Közben a tejszínt simára keverem a puding porral, majd hozzáadom a cseresznyéhez és állandóan keverés mellett felforralom.
Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálalom.
A magozásban segítségemre volt az első képen látható elmés szerkezet, amivel 3 perc alatt végeztem a cseresznye kimagozásával.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése