2015. július 27., hétfő

Póréhagymás sertéstokány gombával


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

70 dkg sertéscomb
1 db póréhagyma
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 ek sertészsír
5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 dl rozé bor
1 tk borsikafű
1 db chili (elhagyható)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

A zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felcsíkozott húst és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral.
A gombát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom.
A gombát és a felaprított chilipaprikát a húshoz adom, megszórom borssal és borsikafűvel, ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára pirul.
Ekkor beleteszem a póréhagymát, a felaprított paradicsomot és az áttört fokhagymát.
Pár perc pirítás és kavargatás után tálalom.
Párolt rizst, kifőtt tésztát vagy sült krumplit kínálok mellé.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése