2015. július 18., szombat

Túrós batyu


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 20 db


tészta:
85 dkg liszt
6 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek méz
15 dkg cukor
1 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
1 db tojás a lekenéshez
töltelék:
50 dkg túró
3 ek búzadara
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 db tojás

A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem.
A pihentetés után beleteszem a vajat, alaposan kidagasztom.
Meleg helyen megkelesztem (25 perc). Ez alatt elkészítettem a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatom.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastag négyzet alakra nyújtom és 10x10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre egy kanál tölteléket teszek .
A négyzetek sarkait középen összefogom, csavarok rajta egyet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Újra megkelesztem (20 perc), tetejét lekenem felvert tojással, majd 170 fokon 30 perc alatt készre sütöm.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése