2015. augusztus 30., vasárnap

Májgombócleves pulykanyakkal


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 6 adag

0.5 kg pulykanyak
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 szem bors
1 ek ételízesítő, házi
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zeller zöld
májgombóchoz:
20 dkg csirkemáj
1 db tojás
2 ek vaj
1 db vöröshagyma
1 csipet őrölt bors
1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
2 ek rétesliszt
2 ek zsemlemorzsa
ízlés szerint só







A pulykanyakat 2 l vízben, kevés sóval felteszem főni. Ha megforrt leszedem a habját.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd a leveshez adom a vöröshagymával, fokhagymával, borssal, paprikával, paradicsommal, zeller zölddel és ételízesítővel együtt.
Az egészet felforralom és lassú gyöngyöző forrással lefedve főzöm.
A májgombóchoz a csirkemájat elkaparom a vöröshagymát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt, pici sóval, közepes lágyságú galuskatésztát keverek.
Ha megfőtt a leves, egy fazékba szűröm a levét és kiskanállal beleszaggatom a májgombócokat.
10 percig főzöm, majd 5-10 perc pihentetés utána tálalom. A megfőtt pulykanyakat külön tányéron mustárral, tormával, kapor vagy uborka szósszal kínálom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése