2015. szeptember 27., vasárnap

Mézes cékla almával


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 kg cékla
2 db savanykás alma
1 fej vöröshagyma
3 ek cukor
2 ek étolaj
2 ek almaecet 6 %-os
2 ek méz
1 kávéskanál édeskömény
ízlés szerint só




A céklát meghámozom és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat, és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, édesköménnyel és mézzel, majd fedő alatt puhára párolom.
Amikor már majdnem puha, fedő nélkül elfőzöm a levét és végül belekeverem az apró kockára vágott almát.
Pár percig állandó keverés mellett pirítom. Az almát nem párolom puhára, elég ha átveszi a cékla piros színét.
Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése